2
min read
Facebook iconLinkedIn iconTwitter icon

Bovenal bemin je data

Welkom in het tijdperk van data en algoritmen. Vergeet dubieuze goddelijke krachten, want Google is nu de baas. Quasi alles wat je doet op het internet kan gemeten worden. Nadat je deze pagina hebt verlaten, zullen we weten hoe je hier bent geraakt, hoe lang je bent gebleven en op wat je hebt geklikt. Jouw gegevens vormen samen met die van andere bezoekers een schat aan informatie. Klaar om te gebruiken voor een marketing op maat.

We scrollen, swipen, klikken en liken alsof het een lieve lust is. We worden elke dag geconfronteerd met een overvloed aan informatie. In je mailbox stapelen de spammails zich op en op Facebook verschijnt de zoveelste irrelevante advertentie op je tijdlijn. Wie vandaag de dag aan marketing doet, staat voor een zware opdracht: opvallen.

Maar dat is lang niet meer voldoende. Dankzij de wondere wereld van Google, en bij uitbreiding Big Data, kan je ook het juiste doelpubliek op de juiste manier aanspreken.

Met een goede SEO zie je je organisch verkeer pijlsnel stijgen

Zorg er in de eerste plaats voor dat je website gevonden wordt door de juiste mensen en doe aan zoekmachine optimalisatie (SEO). Gebruik Google Search Console om je organisch bereik onder de loep te nemen.

Wat is de gemiddelde positie van je website in de zoekresultaten?
Hoeveel keer wordt je site vertoond en belangrijker: hoeveel mensen klikken op je website en door welke zoektermen hebben ze je gevonden?

Gebruik dergelijke waardevolle informatie om relevante webpagina’s en marketingcampagnes op poten te zetten. Ga na welke zoektermen werken en welke niet. Zorg voor een site die relevant is voor je doelpubliek. Met een goede SEO zie je je organisch verkeer pijlsnel stijgen.

Meer weten over Performance Marketing?

Nieuwsgierig naar de data over deze blogpost en hoe we ze verwerken? Reserveer dan je plaats voor onze gratis Labs Sessie over Performance Marketing. Dan vertellen we je hoeveel tijd je nodig had om deze blogpost te lezen en te reserveren.

Reserveer nu

Meten is weten. Gebruik de informatie over je organisch bereik en integreer ze in gegevens die je vindt via Google Analytics. Breng een duidelijke structuur aan in deze schijnbaar chaotische wereld door overzichtelijke dashboards op te zetten. Zo zie je in no time wie je bezoekers zijn en wat ze doen.

Deel je bezoekers in in segmenten en cohorten. Zo leer je welk type bezoekers zorgen voor rendement. Bovendien kan je op die manier ook een heuse remarketingcampagne opzetten via zoekmachine marketing (SEA). Inzicht in je digitale data is de basis voor een goede performance marketing. Een sterke combinatie van SEO en SEA leidt naar een succesvolle digitale marketingcampagne.

Google en haar bijhorende platformen en applicaties zijn een speeltuin voor de marketer. Dompel je onder in je data en cijfertjes. Leer ze analyseren en gebruiken, want het tijdperk van data en algoritmen is aangebroken.