Case

Krokante kroks en een gesmeerde huisstijl voor de hele buurt

Logo Krok & Ko
Krok & Ko
Krokante ontmoetingen
Services
Marketinguitvoering
Marketingstrategie
Type of client
Social profit
Sector
Krokante ontmoetingen

Welkom bij Krok & Ko, een krokante lunchplek tussen Brussel en het Pajottenland. Bijzondere mensen van De Poel serveren er lekkere kroks voor iedereen in de buurt. Voor deze inklusieve zaak smeerden we heerlijke strategie, gelikte huisstijl en krokante kopij.

krokenko.be

Uitdaging

Welzijnsonderneming De Poel houdt van innoveren. De invoering van de Persoonsvolgende Financiering in 2018 - waarbij steun niet langer naar de voorziening maar naar de persoon met beperking zelf gaat - was voor deze vzw een kans. Voortaan zouden ze luidop dromen van nieuwe inclusieve projecten.

De Poel komt graag buiten met haar gasten. Hun inclusieve projecten - in nauwe verbinding met de buurt - vergroten de wereld van die gasten én die van de omgeving. 

Zo ontstond het plan voor een inclusieve lunchplek. Pal onder de kerktoren van Itterbeek. Deze ontmoetingsplaats had een bijzondere naam nodig. De plek binnen de merkarchitectuur van de nieuwe Poel diende uitgeklaard.

Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko
Krok & Ko

Oplossing

Krok & Ko was geboren. Het concept is simpel en toch uniek. Niet alleen zijn kroks makkelijk gesmeerd door de bijzondere gasten van De Poel. Je kan ook oneindig in smaken variëren en iedereen is er verlekkerd op. We creëerden hiermee ook een kader voor creativiteit. 

Er wordt ‘kreatief’ met woorden gespeeld, de huisstijl haalt de mosterd bij de veelkleurige toppings en qua positionering is Krok & Ko een originele aanwinst in de buurt én de sector.

We presenteren Krok & Ko bewust als een hippe lunchplek, en niet als een brave werkplaats met de focus op de beperking. Bij Krok & Ko maken de gasten van De Poel gewoon zélf de kroks en bedienen ze klanten trots in felrode t-shirts. Bijzonder normaal.

Previous slide
Next slide

“We positioneren Krok & Ko bewust als een hippe lunchplek, en niet als een brave werkplaats waar de focus te vaak op de beperking ligt.  ”

 Kleuren

 

Spaarkaart​​​​​​

​​​​​​Slogans

Krok & Ko t-shirt

Krokodiel, het huisbiertje van Krok & Ko

Resultaat

In slechts enkele maanden kreeg Krok & Ko heerlijk vorm. Toen de deuren in Itterbeek feestelijk openden, werd iedereen in de buurt ontvangen met de glimlach. Wij brachten de huisstijl tot leven met t-shirts, raamdecoratie, beachflags, menu- en spaarkaarten, bierviltjes, een website en gebruiksvriendelijke templates voor social media.

Krok & Ko werd een succes, en de krokante ontmoetingen smaakten naar meer. Een jaar later opent in februari 2024 dan ook een tweede vestiging in Vlezenbeek. Komdatzien!

Previous slide
Next slide

“Plant a Flag heeft ons sociaal inclusief project een flinke boost gegeven. Met hun mix van strategie en marketing hebben ze onze vele ideeën omgetoverd tot een speelse huisstijl.”

Website

Krok & Ko mensen

Ook hongerig naar een gesmeerde huisstijl? Kom konnekteren met onze kreatieven.

Pieterjan Schoupe
Tim De Sutter
Sam Verhaert
Nils Vanden Berghe
Tessa Laget
Thibaud Streignart
Simen De Troch
Thijs Vervloessem
Joost Renson
Els Gillisjans
Margo Cockmartin