Case

Essentiële smaken voor chefs sinds 1908

walravens
Walravens
Essential tastes for chefs
Services
Marketing implementation
Marketing strategy
Type of client
SME
Sector
Food
Essential tastes for chefs

Walravens, opgericht in 1908, is een familieleverancier van kwaliteitsvlees voor koks. Hun klanten variëren van Michelin-sterrenrestaurants tot ziekenhuiskeukens en scholen. In hun meer dan 100 jaar als lokaal bedrijf zijn ze nooit afgeweken van hun kernwaarden, maar hun merk en marketing hadden hun focus verloren.

walravens.be

Uitdaging

Hoe kan Walravens zich onderscheiden wanneer elke vleesleverancier er hetzelfde uitziet en de enige onderscheidende factor de laagste prijs is? Hoe kan Walravens chefs vandaag bedienen: van voedsel bestellen tot gasten verbazen? Hoe spelen ze in op de veranderende voedselconsumptie?

Geschiedenis Walravens
Previous slide
Next slide

"We hebben getallen en cijfers onderzocht, maar het meest geleerd van het interviewen van familieleden en zelf klant worden."

kader

kader

 

Barouche

Oplossing

We creëren nieuwe marktkansen voor Walravens door hen neer te zetten als een moderne zakenpartner die premium vlees inkoopt bij lokale boerderijen en vegetarische alternatieven aanbiedt. Hun USP’s: altijd perfect versnijden, dry-aged vlees, signatuurworsten en een kant-en-klare selectie. We lanceren het Walravens Atelier waar chefs nieuwe producten en smaken creëren en een online bestelplatform dat net zo makkelijk te gebruiken is als Bol.com.

Essentiële smaken voor chefs. Walravens zorgt dat chef-koks eiwitten op het bord van scholieren, senioren en gastronomen serveren. We hebben nieuwe groeisegmenten en markten geïdentificeerd, hun aanbod geïndividualiseerd en hun vegetarische opties uitgebreid.

Previous slide
Next slide

"Ons doel: de passie van onze chefs aanwakkeren en tegelijkertijd hun keuken gemakkelijker te beheren maken."

Socials

Magazines

Resultaat

Samen hebben we een visie voor de toekomst opgesteld. "Lanceren in het midden van een wereldwijde pandemie maakte de uitdaging reëel. Toch won Walravens verschillende aanbestedingen voor hun mix van diensten en producten."

Magazine 1Magazine 2

Website

Wil je ook jouw onderneming verslimmen, versterken en versnellen? Contacteer onze marketingexperten.

Pieterjan Schoupe
Tim De Sutter
Sam Verhaert
Nils Vanden Berghe
Tessa Laget
Thibaud Streignart
Simen De Troch
Thijs Vervloessem
Joost Renson
Els Gillisjans
Margo Cockmartin